22 лютого 2014

Герої не вмирають








Вічна пам'ять Героям Євромайдану, які віддали своє життя  за майбутнє України, майбутнє наших дітей та онуків. Небесна Сотня назавжди залишиться в наших серцях.
 

 

21 лютого 2014

День рідної мови

Рідна мова-чисте джерело
  21 лютого є міжнародним днем рідної мови на Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1999 році та відзначається починаючи з 2000 року з метою сприяння мовній і культурній різноманітності та багатомовності.
  Мови є найбільш дієвим інструментом збереження і розвитку людської духовної і матеріальної спадщини. Крім того в мові проявляється неповторність кожного етносу, в мові закарбована сакральна сутність нації, її історія та сьогодення. Також через мову передається сакральна духовна єдність народу й самоусвідомлення себе в якості унікального суспільства.
  Приділяючи увагу рідній мові, не треба забувати й про мови інших народів, адже знання мов зближує людей, нації, суспільства, держави. Знання інших мов допомагає пізнати ментальність її носіів, відмінні від звичних способи мислення.
  Українська мова є рідною для багаточисельного європейського народу й державною мовою для нашої країни. Однак треба з повагою відноситись до мов національних меншин, бо мов багато, а їх носії – це також люди, частина людства.
   В бібліотеці користувачі взяли участь у вікторині: "Як ми знаємо рідну мову" та ознайомилися з викладкою літератури та газетно-журнальних статей: "Рідна мова - чисте джерело".


19 лютого 2014


Як учні звичайної сільської школи мандрують завдяки     сучасній бібліотеці.

 19 лютого в приміщенні Березолуківської бібліотеки було людно. Адже сюди завітали учні 5-9 класів, щоб помандрувати цікавими місцями нашого волинського краю.
За допомогою новітнього комп’ютерного обладнання, наданого програмою «Бібліоміст» та безкоштовного доступу до мережі Інтернет діти мандрували Замком Любарта, Зимненським Святогірським монастирем , музеєм  Лесі Українки в Колодяжному.
 Присутні із задоволенням взяли участь у флеш-мобі «Леся Українка – донька Волинського краю», присвяченому річниці від дня народження поетеси, де читали її вірш «Надія», а також переглянули тематичну виставку літератури: «Волинь моя синьоока, омріяна казка віків». Після мандрів діти влаштували фото-паті в бібліотеці. І це вкотре підтверджує, що сучасна бібліотека – це місце, де користувачу приємно бути, спілкуватись, творити, мандрувати і читати.

Активна користувачка, учениця місцевої школи Аня Боймук:
- Мені дуже подобається бувати внашій сучасній бібліотеці. Тут можна гарно відпочити, поспілкуватись з друзями в соцмережах, та просто провести змістовно й цікаво свій вільний час.
 Сільський голова Володимир Григорук:
- Внесок сучасних бібліотек у соціально-економічний розвиток села надзвичайно великий. Це – широкі можливості для користувачів, це не просто робота з книжкою, а надання доступу до нової комп’ютерної техніки, до Інтернету , можливість спілкування в соціальних мережах та пошуку рідних і друзів.
Директор місцевої загальноосвітньої школи Володимир Блажко:
- Наша сучасна бібліотека села Березолуки – це не стара бібліотека плюс Інтернет, а нове бачення ролі бібліотек у сучасному світі. Сучасна бібліотека – це зйомки, перегляд відео, віртуальні екскурсії, навчання. Бібліотекар Лілія Захарчук вже сьогодні  впроваджує ці інновації в своїй роботі та розповідає про це людям.




11 лютого 2014

Сесія в бібліотеці




  
Сьогодні до бібліотеки завітали депутати  та керівники установ Березолуківської сільської ради. Адже саме тут вирішили провести засідання сесії. Одним із питань сесії було - звіт про роботу бібліотеки за 2013рік. Бібліотекар Лілія Захарчук разповіла про роботу  пункту вільного доступу до мережі Інтернет.
            Депутати переглянули відеопрезентацію

"Бібліотека на службі сільської громади"
                                         





01 лютого 2014

На старт!!!
Привіт, друзі!
Поспішаю вам повідомити, що наша бібліотека є учасником Волинського регіонального піар-офісу
"СУЧАСНІ БІБЛІОТЕКИ ВОЛИНІ"
За фінансової підтримки програми «Бібліоміст» та експертної підтримки ГО «Центр Медіареформ» з 1-го лютого 2014 р. починають працювати регіональні піар-офіси сучасних бібліотек. Завдання офісів – регулярна робота з журналістами для донесення до широкої аудиторії інформації про модернізацію бібліотек регіону. На конкурсній основі були сформовані регіональні команди бібліо-піарників
Волинський регіональний піар-офіс:
Волинська обласна бібліотека для дітей,
https://www.facebook.com/groups/volynpiarofis/
МИ - піарники своїх бібліотек. Ми працюємо над тим, щоб наші бібліотеки стали центром спілкування з широкою громадськістю, щоб про сучасні послуги дізналися усі ЗМІ у регіоні та країні, а також тисячі людей, які дивляться телебачення, читають газети та слухають радіо.
Побажайте нам удачі!
Слідкуйте за новинами нашого піар-офісу!