26 січня 2017

На Аскольдовій могилі

На Аскольдовій могилі
Поховали їх
Тридцять мучнів українців
Славних, молодих…
                          Павло Тичина

Результат пошуку зображень за запитом "до дня памяті про крути"Від трагічних подій, які відбулися наприкінці січня 1918 року, нас відділяє майже сотня років. Здавалось би, багато часу минуло, Україна зазнала значних змін і набагато більших потрясінь, аніж те протистояння юних патріотів України і більшовиків. Та подвиг кількох сотень українських юнаків під Крутами є повчальним прикладом з нашої історії.
 З нагоди 99-ої річниці бою в Україні, у бібліотеці було проведено екскурс в минуле "На Аскольдовій могилі " . Присутні переглянули фільм "Бій під Крутами", тематичну добірку літератури та газетно-журнальних статей.

20 січня 2017

Соборна Україна: поступ та утвердження.

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! 
Говорять сьогодні дорослі й малі.
Бо ти в нас – найкраща,
Бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти, на землі.

Результат пошуку зображень за запитом "до дня злуки"
Саме 22 січня 1919 року було проголошено  Акт Злуки – акт про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність була надзвичайно важливою, певною мірою символічною, оскільки об’єднання українських земель було давньою заповітною мрією нашого народу.
      Історичний відеоурок: "Соборна Україна: поступ та утвердження" відбувся у бібліотеці. Учні 7 та 8 класів місцевої школи переглянули відеофільм "Акт Злуки УНР і ЗУНР 1919 року" та ознайомилися з матеріалами тематичної викладки літератури: "22 січння День Соборності України"
Користувачі дізнались про те, що соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу.
      
       

Різдвяний водограй




Ось і наступило Святе Водохреще - свято, яким закінчується цикл всіх різдвяних свят в цьому році. А в Березолуках вже стало доброю традицією саме на Водохреща проводити різдвяний марафон. Захід відбувся в приміщенні місцевої школи. Звучали колядки, щедрівки, віншування від учнів школи, вчительського колективу, місцевого гурту "Мальви", колядницьких гуртів  сіл Березолуки, Яблунівка, Городині, Залісці. А у бібліотеці ось уже цілий місяць діє викладка літератури: "Добрі свята приходять в наш дім", яку колядники використовували у підготовці до витупу.