17 січня 2019


Сійся, родися,
Жито, пшениця, 
Горох, чечевиця, 
І всяка пашниця, 
Внизу корениста, 
Зверху колосиста, 
Щоб на майбутній рік 
Було більше, ніж торік. 
Щоб всього було доволі 
І в коморі, і на полі. 
Сію, сію, посіваю, 
З Новим роком 
Поздоровляю!
Новий рік та Різдво завжди пов'язані з мріями про краще майбутнє. Ці мрії та бажання здавна викристалізовувались у чудові поетизовані обряди - колядування, щедрування й засівання.
У народних календарних обрядових величальних піснях - колядках і щедрівках втілився одвічний потяг людей до статків, щастя, добра, краси, високої моралі.
Ото ж сьогодні в приміщенні Березолуківської загальноосвітньої школи відбулось літературно-мистецьке дійство: "Калейдоскоп різдвяних свят".
Колядки, щедрівки та віншування виконували учні та вчителі школи, гурти колядників навколишніх сіл.
                 Ð¡Ð²Ñ–тлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки. сіл.Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.
Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.

1 коментар:

  1. Насправді наше літературно-мистецьке дійство мало назву "Нехай від яскині по всій Україні нам сяє Різдвяна зоря!" (це було написано в оголошенні)

    ВідповістиВидалити