20 квітня 2013

Зробим країну чистою


20 квітня в 2013 році відзначається Український день довкілля. Дата свята щороку призначається на третю суботу квітня. Святкування Дня навколишнього середовища, який з'явився завдяки підписанню спеціального президентського указу, проводиться з 1999 року.
   В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.
    Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.
   Зазвичай всі ці заходи широко висвітлюються у пресі, оскільки головна мета свята — підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.
  Жителі села дружно вийшли прибрати свою територію. Учні місцевої школи попрацювали на подвір'ї школи та біля Обеліску Слави. Працівники сільради та керівники установ  поприбирали  на прилеглих тариторіях. Потім  -  всі дружно пішли поприбирати сільське кладовище. Тож  давайте спільними зусиллями зробимо нашу країну чистою!







Немає коментарів:

Дописати коментар