05 грудня 2013

Дивовижні книги світу

читайлик1Привіт, друзі!
Чи любите ви читати книжки? Сподіваюся, що так. Адже сьогодні, у часи крутих технологій, дівчатка та хлопчики, на жаль, усе більше надають перевагу іграм на комп’ютері та телефонам, ніж «паперовим друзям, порадникам і мудрецям». Звичайно, ніхто не перестав читати взагалі, проте сучасний світ рухається уперед…
IMG_3627Тому і книжкам доводиться прилаштовуватися до швидкого режиму нашого життя, щоб і сьогодні знайти свого читача… Чи глядача… І я вважаю, що найнезвичайніші книжки світу хоча б побачити варто всім.
Найтовстіша книга
книга википедіяХто ж не чув про таку енциклопедію, як «Вікіпедія»? Але ж до чого тут книжки, спитаєш ти, якщо « Вікіпедія» знаходиться в Інтернеті? А до того, що статті з Інтернету вирішили надрукувати на аркушах і зібрати їх усі в одну-єдину книжку! Уяви собі, надрукована книга «Вікіпедія» налічує цілих 5000 сторінок. Звичайно, гортати не дуже зручно, проте її визнали найтовстішою книгою у світі!
Найменша книга
книга кобзарЯк можна створити малюсіньку книжку? Неможливо, скажеш? А ось і ні! Найменшою книгою у світі є наш «Кобзар», виготовлений майстром Миколою Сядристим. Сторінки крихітки настільки тонкі, що гортати їх можна лише кінчиком загостреної волосинки. Зшита книжечка павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.
Книга-картина
книга-картинаГарна книжка має бути не тільки цікавою, а й із чудовими малюнками. А якщо малюнки ще й приховані, взагалі фантастика. Як-от книги з ілюстраціями Мартіна Фроста. Цей дивовижний майстер наносить зображення малюнків на краєчки сторінок – торець книжки. Якщо книгу розкрити і розкласти сторінки сходинками – то з’явиться малюнок. У закритому ж вигляді малюнок можна побачити, стиснувши  книжку руками.
Книга-запіканка
книга запіканкаТи часто бачив, як матуся, випікаючи тобі смачне печиво, заглядає час від часу до кухарської книги, правда ж? Зазвичай спочатку книгу треба відкрити, а вже потім помістити у духовку те, що пропонує рецепт. Але хорватські видавці створили незвичайну кухарську книгу. У чому ж загадка? Для того щоб приготувати якусь страву за її рецептом, книгу  спочатку треба… запекти! Лише після цього на її сторінках з’явиться текст.
книга1 1Серйозна, захоплююча, з картинками та красивою обкладинкою, чи смішна та сповнена неймовірних пригод, книга завжди була і буде найкращим другом, порадником і мудрецем. І жодні комп’ютери не здатні цього змінити.

         
Чекаєм на вас у бібліотеці, де  ви зможете попрацювати на комп'ютері і , звичайно,  почитати цікаву книгу , газету чи журнал.

Немає коментарів:

Дописати коментар