21 лютого 2014

День рідної мови

Рідна мова-чисте джерело
  21 лютого є міжнародним днем рідної мови на Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1999 році та відзначається починаючи з 2000 року з метою сприяння мовній і культурній різноманітності та багатомовності.
  Мови є найбільш дієвим інструментом збереження і розвитку людської духовної і матеріальної спадщини. Крім того в мові проявляється неповторність кожного етносу, в мові закарбована сакральна сутність нації, її історія та сьогодення. Також через мову передається сакральна духовна єдність народу й самоусвідомлення себе в якості унікального суспільства.
  Приділяючи увагу рідній мові, не треба забувати й про мови інших народів, адже знання мов зближує людей, нації, суспільства, держави. Знання інших мов допомагає пізнати ментальність її носіів, відмінні від звичних способи мислення.
  Українська мова є рідною для багаточисельного європейського народу й державною мовою для нашої країни. Однак треба з повагою відноситись до мов національних меншин, бо мов багато, а їх носії – це також люди, частина людства.
   В бібліотеці користувачі взяли участь у вікторині: "Як ми знаємо рідну мову" та ознайомилися з викладкою літератури та газетно-журнальних статей: "Рідна мова - чисте джерело".


Немає коментарів:

Дописати коментар