27 березня 2015

"Волинський Кобзарик" - велика шана КОБЗАРЮ


Волинський Кобзарик / ред.- упоряд.: Н. П. Горик, Н. П. Гуменюк. – Луцьк : Надстир'я, 2014. – 128 с.
В рамках  Всеукраїнського тижня дитячого читання в Березолуківській бібліотеці відбулась   презентація книги «Волинський Кобзарик» (присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка).

«ВОЛИНСЬКИЙ КОБЗАРИК» — книга на пошану Великого Кобзаря у рік його 200-ліття. До книги ввійшли твори Т. Г. Шевченка для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Незвичайність видання в тому, що його проілюстровано роботами учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв Волині — переможців творчого конкурсу на честь ювілею Кобзаря. Передмова до книги "З любов'ю до Великого Тараса" написана волинською поетесою, заслуженим вчителем України Ніною Горик. Окремий розділ у книзі займає поетична шевченкіана волинян, де поміщено вірші членів Національної спілки письменників України, а також вірші волинської одинадцятикласниці — переможця всеукраїнського конкурсу творів, присвячених Кобзареві. "Кобзар" формує душу і розум українців, впливає на долю і виховує патріотів. Нам треба частіше розгортати цю доленосну для України книгу вчитуватись у заповіти Тараса Шевченка. Для дітей молодшого та середнього шкільного віку, всіх шанувальників українського поетичного слова.
Нехай наші діти втішаються Шевченковим словом, вивчають напам'ять і вчаться до глибини душі любити Україну!
Любіть книгу, читайте її, і вона неодмінно стане не лише вашим другом, а й порадником, учителем і допоможе подолати багато життєвих перешкод!
 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар