22 січня 2019

Соборна Україна нині незалежна, як квітка синьо-жовта розцвіла.
І не згубилася людська любов безмежна до України - неньки і її буття,
Що упродовж віків нам мрію дарувала й снагу іти до вільного життя.
На долю нашого народу випало багато героїчного і водночас трагічного. Здавна земля наша була ласим куснем для сусідів. Історія України - це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність та єдність. Ідея єдності нашої держави була однією з...
найзаповітніших мрій українців. 22 січня 1919 року в Київі було урочисто проголошено Універсал соборності, в якому говорилось про те. що однині воєдино об’єднаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західна та Східна. Тепер є єдина, незалежна Українська республіка. Слово соборність включає у себе єдність і згуртованість. І от 22 січня ми відзначаємо День соборності України. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави. Тепер Україна – одна з найбільших Європейських держав, її площа – 604 тисячі квадратних кілометрів, на ній проживає понад 110 національностей, і всі є громадянами України, які творять сьогодення своєї країни.
Сьогодні у бібліотеці села Березолуки облаштували виставку-експозицію " День Соборності України", як доказ того, що Україна - соціально незалежна, демократична, правова, суверенна, а тепер додамо – СОБОРНА.

Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.
 
 Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.
Світлина від Бібліотеки С.Березолуки.

Немає коментарів:

Дописати коментар