18 квітня 2013

Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування

 


У Волинському РТЦ розпочалися тренінги за проектом  в рамках програми ”Бібліоміст”. Проект впроваджується Волинською ДОУНБ ім. Олени Пчілки з Волинською обласною громадською організацією ”Фундація розвитку громад”.  З електронними послугами першими почали знайомство бібліотекарі. В ньому взяла участь сільський бібліотекар - Лілія Захарчук. Адже учасниками тренінгу були представники районних, сільських бібліотек, які володіють комп’ютерами і мають доступ до мережі Інтернет.
   Розпочала зустріч з бібліотекарями Ірина Б’яла, головний спеціаліст Головного управління юстиції у Волинській області, яка розповіла про діючий в Україні ”Закон про адміністративні послуги”. Саме цей Закон визначає правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг. Також вона зупинилася на структурі сайту Адміністративні послуги органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Волинської області


   Потім після короткого знайомства з присутніми тренер Руслан Краплич з’ясував наскільки учасники тренінгу володіють поняттями ”електронне урядування”, ”електронна демократія”, ”електронні послуги”, ”адміністративні – не адміністративні послуги”, інше.
   Учасники  були задоволені майстеро проведеним тренінгом, і щиро дякували його організаторам, і бажали їм успішної реалізації проектів.
 
  •  

3 коментарі:

  1. Рада, що познайомилась з Вами і Вашим блогом! Пишете цікаво і оформлення блогу мені сподобалось! Валентина Мельничук.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую Валентино!!! Мені дуже важлива Ваша думка, як колеги та фахівця бібліотечної справи. Ваш блог теж досить цікавий. Тож давайте дружити блогами!!!

    ВідповістиВидалити