27 листопада 2020

 #Наші_свята

27 листопада - Всесвітній День інформації.

Це свято проводиться щорічно з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації. Ця організація має статус консультанта в двох радах ООН: Економічній та Соціальній.
Інформація завжди відігравала в житті людства надзвичайно важливу роль.
Сьогодні світом рухає інформація. Це можуть бути будь-які відомості, які передаються між людьми усілякими способами: усним, письмовим, візуальним та іншими.
У цей день обов’язково згадують про інформаційний вибух – так прийнято називати постійне та стрімке накопичення інформації у світі.
Немалу роль в інформування населення, особливо у сільській місцевості, відіграють бібліотеки. Саме у бібліотеках, де є Інтернет, жителі мають можливість отримати відповіді на їх різноманітні інформаційні запити.
Потреба у достовірній, оперативній інформації для переважної більшості населення може бути задоволена лише
через загальнодоступні бібліотеки – установи, що безкоштовно надають доступ до інформації та знань.
Сучасна бібліотека сьогодні – це комфортний, привітний й технічно обладнаний інформаційний осередок, що має безліч ресурсів для робочих повсякденних справ і дозвілля громади. Такий інформаційний осередок багато років поспіль як створений у Березолуківській сільській бібліотеці, де є два комп'ютери та вільний доступ до мережі Інтернет. Тут жителі можуть прийти та отримати будь-які відомості з мережі, попрацювати в різних он-лайн програмах, діти - підготуватися до навчання та просто погратися і відпочити.
А ще, тут діє освітній хаб "Дія. Цифрова освіта". Тому громадяни можуть щей навчатись цифрової грамотності.
Отже, ми з впевненістю можемо сказати, що бібліотека є інформаційним центром громади.















Немає коментарів:

Дописати коментар