17 листопада 2020

Ювілейна мозаїка

  День народження - чудовий привід, щоб згадати людину добрим словом, а якщо це іменини у письменника, то це ще й хороша нагода прочитати його книжку.

Сьогодні святкує свій ювілейний день народження відомий український письменник Андрій Кокотюха - йому виповнюється 50 років.

У творчому доробку Андрія Кокотюхи понад 60 книг для дітей і дорослих. За його романами знімають художні фільми. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів, твори яких є лідерами продажів в Україні.
А ще - володар багатьох премій та почесних нагород, серед яких декілька номінацій «Коронації слова».

Цікаво, що свій перший художній твір написав у 7-річному віці. Письменницький талант ніжинського хлопця помітили однокласники Андрія й відразу запропонували йому своєрідну угоду: Андрій писатиме їм твори, а вони до нього не чіплятимуться. Тож Кокотюха-школяр повинен був писати за раз по дев’ять творів. До того ж мав писати так, щоб ніхто не здогадався, що це робила одна людина. Нині письменник зізнається: колишня практика допомагає йому й тепер, адже у своїй професії він не повторюється.
Має одну звичку, яку радить наслідувати кожному: читає щодня по сто сторінок. Від 1988 року, коли письменникові було неповних вісімнадцять, і дотепер він записує, скільки за рік прочитав книжок . Виходить по 70–90 видань різних жанрів.

Тож давайте прислухаємось до порад улюбленого автора - і якнайшвидше до бібліотеки!

А щоб краще розкрити творчість письменника, у бібліотеці підготували ювілейну мозаїку: "Захоплюючі детективи від Андрія Кокотюхи".








Немає коментарів:

Дописати коментар