07 травня 2013

Ці дивовижні писанки



О, писанко! Ти символ України!
Любові й миру вічна берегиня.
 

 Ось і прийшла весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, зодягаються в зелень ліси та діброви. І саме з весною приходить в нашу оселю найголовніше свято християн – Пасха або Великдень. Це величне свято Світлого Воскресіння Христа, який приніс себе в жертву за гріхи людей і спокутував їх своїми стражданнями. 

 З утвердженням незалежної України Великдень одним із перших повертає нам те життєстверджуюче джерело, яким живиться народна мудрість. 
 Великдень в українців завжди асоціюється з писанкою. Важко собі уявити Великдень без писанок, які й око радують, і нечисту силу відганяють. А розписане по-мистецьки яйце створює особливий, святковий настрій. 
 Саме на конкурс пасхальних композицій  запросив Рожищенський районний краєзнавчий музей всіх сьогодні. Милувало око різнобарв’я крашанок. А що вже писанки – справжній витвір мистецтва! 
В конкурсі взяла участь і наша бібліотека та клуб з композицією: "З Великоднем у серці, без тривог весну стрічайте в запашнім цвітінні!"
 







Немає коментарів:

Дописати коментар